EVIDENTA POPULATIEI -- 0234.317.779 +++ Stare Civila -- 0234.324.248 +++ Centrala Telefonica - Primaria Municipiului ONESTI -- 0234.324.243 +++ Registratura Generala -- 0234.324.243 int.217 +++ Directia Economico-Financiara -- 0234.324.243 int.215 +++ Monitorizare Servicii Publice -- 0234.324.243 int.247 +++ Directia Administrativa -- 0234.312.530 +++ Achizitii Publice -- 0234.317.132 +++ Cadastru si Registru agricol -- 0234.324.243 int.220 +++ Birou Tehnic Investitii -- 0234.326.699 +++ Resurse Umane -- 0234.312.800 +++ Directia Urbanism -- 0234.324.243 int.222 +++ Evidenta populatiei -- 0234.317.779 +++ Impozite si taxe locale -- 0234.324.243 int.213 +++ Accesare Fonduri Europene -- 0234.310.142 +++ IT&C -- 0234.312.538 +++ Baze Sportive -- 0234.312.203 +++ Fond Locativ -- 0234.319.973 +++ Stare Civila -- 0234.324.248 +++ Directia de Asistenta Sociala -- 0234.318.320 +++ Piata, Bazar, Obor -- 0234.314.056 +++ Domeniul public si privat -- 0234.325.031

GDPR-Regulament General de Protectie a Datelor - Municipiul Onesti

   PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Municipiul Onesti, in calitate de operator de date cu caracter personal, aflata sub incidenta Regulamentului European nr. 679/2016, respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane.

In acest sens, administreaza, in conditii de siguranta, bazele de date anume create pentru indeplinirea atributiilor legale ce-i revin si asigura persoanele inregistrate, in calitate de persoane vizate, de confidentialitatea tratarii datelor furnizate, precum si de respectarea drepturilor prevazute in cuprinsul Regulamentului European nr. 679/2016 si a Cartei Europene a Drepturilor Omului art. 7 cu privire la dreptul persoanelor fizice la viata privata, cat si a drepturilor prevazute la art. 8 cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Municipiul Onesti respecta de asemenea cele 5 principii enumerate in art. 5, Regulamentul 679/2016 prin care prelucrarea datelor se face:
•    in mod legal, echitabil si transparent;
•    in scopuri determinate, explicite si legitime;
•    intr-un mod adecvat, relevant si limitat;
•    cu exactitate si actualitate a datelor colectate;
•    intr-un mod care asigura securitatea adecvata.

In contextul prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal, aveti urmatoarele drepturi:
•    Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate;
•    Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal;
•    Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii;
•    Dreptul de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare;
•    Dreptul de a va opune cu privire la prelucrarea datelor;
•    Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizata, inclusiv crearea de profiluri;
•    Dreptul la portabilitatea datelor;
•    Dreptul de a depune plangere.
In cazul in care considerati ca vi s-au incalcat drepturile cu privire la protectia datelor cu caracter personal adresati-va responsabilului cu protectia datelor din cadrul unitatii Dumbrava Andrei tel. 0743288455, pe email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau in scris la adresa Municipiul Onesti, B-dul Oituz, Nr. 17 in prima instanta; sau daca veti considera ca solicitarea nu a fost corect solutionata puteti sa va adresati Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (cu sediul in Bulevardul Magheru, Nr. 28-30, sector 1, Bucuresti).

* ACEST DOCUMENT ESTE PROTEJAT DE DREPTURI DE AUTOR IN TEMEIUL LEGII NR. 8/1996 SI ORICE COPIERE, DISTRIBUIRE, REPRODUCERE, REPUBLICARE REPREZINTA CONTRAVENTIE. NE REZERVAM DREPTUL DE A SOLICITA DESPAGUBIRI  PENTRU  PREJUDICIILE  CAUZATE.
                     

  Protectia  DATELOR cu  CARACTER PERSONAL 

                               GDPR – Regulament General de Protecție a Datelor (General Data Protection Regulation) 
                     Informare  DPO - Responsabil cu protectia datelor (Data Protection Officer) - Municipiul ONEȘTI

   

          Primăria Municipiului ONEȘTI prelucrează, prin mijloace automatizate şi manuale, următoarele categorii de date cu caracter personal: numele şi prenumele, prenumele părinţilor, sexul, data şi locul naşterii, datele din actele de stare civilă, adresa de domiciliu/reşedinţă, profesia, studiile, starea civilă, situaţia militară, imaginea digitală, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate. Activităţile specifice de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reglementate în principal de catre prevederile  Regulamentului UE 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date <Regulamentul>, devenit aplicabil din 25.05.2018.

           Scopul prelucrării: datele cu caracter personal ale cetăţenilor români sunt prelucrate de instituţia noastră în următoarele scopuri: resurse umane,evidenţa persoanelor, stare civilă, registrul agricol, taxe si impozite, urbanism, asistenta sociala, contabilitate, achizitii publice.

           Categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal prelucrate de instituţia noastră sunt instituţiile/autorităţile cu atribuţii în domeniile: apărare, ordine publică, securitate naţională şi justiţie, administraţie publică, sănătate, fiscal, asigurări sociale de stat, la care se adaugă unele persoane juridice de drept privat, în condiţiile prezentului regulament.

 

           Care sunt drepturile Dvs.?

In calitate de persoana vizata<persoana fizica> aveti urmatoarele drepturi, conform Reguramentului:

a)     dreptul de acces

Ce trebuie sa stiti:

Puteti obtine de la noi o confirmare ca prelucram ori nu date cu caracter personal care va privesc si in cazul afirmativ, veti avea acces la urmatoarele informatii:

 categoriile de date cu caracter personal vizate

 scopurile prelucrarii

 destinatarii sau categoriile de destinatari carora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaza a fi divulgate

➢ acolo unde e posibil, perioada stocarii sau, daca nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada;

➢faptul ca puteti depune o plangere catre autoritatea de supraveghere si ca ne puteti cere rectificarea, stergerea datelor cu caracter personal, restrictionarea prelucrarii acestora ori ca va puteti opune prelucrarii;

➢ sursa colectarii datelor cu caracter personal, daca noi le colectam de la alta persoana decat de la Dvs.;

Va asiguram ca:

➢ veti primi de la noi o copie a datelor cu caracter personal prelucrate;

➢ puteti solicita si primi raspuns de la noi in orice modalitate dorita de Dvs. (inclusiv email).

Important de retinut:

➢ este posibil sa va solicitam o taxa, bazata pe costurile administrative, daca veti solicita mai mult de o copie;

➢ dreptul Dvs. de a solicita o copie, conform celor aratate mai sus nu trebuie sa aduca atingere drepturilor si libertatilor altora.

b)   dreptul la rectificarea datelor cu caracter personal

Ce trebuie sa stiti:

➢ aveti dreptul de a obtine de la noi rectificarea datelor cu caracter personal inexacte;

➢ aveti dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal incomplete.

c)   dreptul la stergerea datelor cu caracter personal

Ce trebuie sa stiti:

Aveti dreptul de a obtine din partea Operatorului stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri justificate, in anumite conditii:

➢ datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

➢ Dvs. va retrageti consimtamantul in cazul in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamant ori prelucrarea priveste datele speciale cu caracter personal si se intemeiaza pe consimtamant si nu exista alt temei juridic privind prelucrarea;

cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara:

➢ pentru exercitarea dreptului la libera exprimare și la informare

➢ pentru a ne conforma unei obligații legale

➢ in scopuri de arhivare

➢ pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

d)    dreptul la restrictionarea prelucrarii

Ce trebuie sa stiti:

Aveti dreptul de a obtine de la noi restrictionarea prelucrarii in anumite conditii:

➢ daca Dvs. va exercitati dreptul la opozitie, pe durata verificarii de catre noi a exactitatii datelor Dvs. cu caracter personal;

➢ daca prelucrarea este ilegala, iar Dvs. va opuneti stergerii datelor cu caracter personal si ne solicitati restrictionarea utlizarii acestora;

➢ pe durata in care noi verificam daca drepturile noastre legitime prevaleaza in raport de cele ale Dvs., in situatia cand Dvs. v-ati opus prelucrarii din motive legate de situatia particulara in care va aflati;

➢ noi nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal, iar Dvs. le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui  drept in instanta.

Va asiguram ca va vom informa inainte de ridicarea restrictiei de prelucrare pentru cele 4 situatii mentionate mai sus.

Important de retinut:

➢ daca restrictionarea prelucrarii a avut loc in cele 4 situatii mentionate anterior, prelucrarea poate avea loc, cu exceptia stocarii, doar in baza consimtamantului Dvs. prealabil pentru constatarea, exercitarea, apararea unui drept in instanta sau pentru protectia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice din motive de interes public important al UE sau al unui stat membru.

e)    dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal

Ce trebuie sa stiti:

➢ aveti dreptul de a obtine de la noi, intr-un format structurat, utilizat curent si care poate fi citit automat, datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat si, de asemenea, aveti dreptul de a solicita transmiterea acestor date catre un alt operator;

➢ exercitarea celor doua drepturi mentionate anterior poate avea loc daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii :

(i) prelucrarea de catre noi are la baza consimtamantul Dvs. si are ca obiect inclusiv datele speciale cu caracter personal ori prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care Dvs. sunteti parte sau pentru a face demersuri la cererea Dvs. inainte de incheierea unui contract; (ii) prelucrarea datelor cu caracter personal se face de noi prin mijloace automate; (iii)exercitarea dreptului la portabilitatea datelor nu aduce atingere dreptului la stergerea datelor si nu afecteza drepturile si libertatile altora.

f)   dreptul la opozitie

Ce trebuie sa stiti:

➢ va puteti opune oricand prelucrarea este necesara (i) pentru indeplinirea unei sarcini ce serveste un interes public sau ce rezulta din autoritatea cu care noi am fost investiti, (ii) pentru un interes legitim al nostru sau al unei tert. Noi vom inceta prelucrarea, cu exceptia cazului in care exista motive legitime si imperioase ce justifica prelucrarea si prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor Dvs ori cand scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

g)   dreptul de retragere oricand aconsimtamantului

Ce trebuie sa stiti:

Va puteti retrage oricand consimtamantul, fara afectarea valabilitatilor prelucrarilor anterioare, in cazul prelucrarilor intemeiate pe consimtamant.

h)   dreptul de a depune plangere in fata autoritatii de supraveghere

Aspecte importante privind drepturile Dvs.

a) termenul de raspuns la cererile Dvs.

Termenul standard de raspuns este de o luna; in cazul in care formularea raspunsului necesita analiza unui volum ridicat de documente/informatii,opinia unort erti etc., acest termen poate fi prelungit cu maximum 2 luni,sens in care va vom informa despre acest aspect in intervalul intial de o luna.

b) restricționarea accesului

In anumite situatii, s-ar putea să nu vă putema corda accesul la toate sau o parte a datelor Dvs. cu caracter personaldin cauza unor restricţii legale.

Intr-un astfel de caz, vă vom comunica motivul acestui refuz.

 

          Securitatea datelor cu caracter personal

          Primaria Municipiului ONEȘTI depune toate eforturile rezonabile pentru a va proteja datele cu caracter personal aflate in posesia sau sub controlul nostrum prin stabilirea unor masuri rezonabile de securitate in vederea prevenirii accesarii, colectarii, utilizarii, divulgarii, copierii, modificarii sau aruncarii neautorizate, precum si alte riscuri similare.